Ο Μασκ είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι η κυκλοφορία θα ξεκινούσε με 10 ή 20 οχήματα Model Y.
«Ένα μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε την Πέμπτη στην ανάρτησή του στο X, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές δεν είχαν παρουσιάσει «ατυχήματα». Προηγουμένως, είχε δηλώσει ότι η Tesla στόχευε να ξεκινήσει τις δοκιμές των ρομποταξί στα τέλη του Ιουνίου.
For the past several days, Tesla has been testing self-driving Model Y cars (no one in driver’s seat) on Austin public streets with no incidents.
— Elon Musk (@elonmusk) May 29, 2025
A month ahead of schedule.
Next month, first self-delivery from factory to customer.
Ενώ ο Μασκ, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ώρες δήλωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη. Υπενθυμίζεται ότι το Bloomberg News είχε αναφέρει ότι η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποταξί της στο Όστιν στις 12 Ιουνίου.
Τέλος, σημειώνεται ότι η παρουσία του Ίλον Μασκ στην κυβέρνηση του Ντόναλντ είχε αρνητικό αντίκτυπο στην Tesla, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν μειωθεί παγκοσμίως.








