Το γεν υποχώρησε στα 119,50 έναντι του ευρώ ενώ νωρίτερα έφτασε και τα 117,87. Το δολάριο ενισχύθηκε στα 90,32 γεν από 89,84 γεν ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα φτάσει τα 91 γεν σήμερα. Το ευρώ ανήλθε στα 1,3227 δολάρια από 1,3115 δολάρια.
Υποχώρηση 1,8% σημείωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα και οδεύει προς την τρίτη εβδομαδιαία απώλεια, μετά από τις δηλώσεις Τρισέ για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση σημείωσε το γεν έναντι του ευρώ, εν μέσω φημολογιών για νέο πακέτο στήριξης προς την αμερικανική οικονομία. Η κρατική στήριξη προς τη Bank of America εκτιμάται ότι ώθησε τους επενδυτές σε νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων, απομακρύνοντάς τους από το γεν.



