• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:42 - 18 Ιαν 2010

Πτωτικά το ευρώ

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δεν πρόκειται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της Ε.Ε. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.4369 δολάρια.
Το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4374 δολάρια από το επίπεδο των 1,4387 που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Πάντως η δραστηριότητα στην αγορά συναλλάγματος ήταν σήμερα περιορισμένη καθώς η αμερικανική αγορά έμεινε κλειστή λόγω της αργίας του Martin Luther King.

Αναλυτές αποδίδουν την εξασθένιση του ευρώ στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Οι ίδιοι έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το "σενάριο" της διάλυσης της ευρωζώνης στην περίπτωση που το πιο αδύναμο μέλος της (η Ελλάδα) παραμείνει αβοήθητη σε περίπτωση που οι πιέσεις από τις αγορές ενταθούν.