Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, συζητήθηκε αναλυτικά το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη χώρα και την εξωτερική πολιτική, ενόψει μάλιστα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εν γένει της κρίσιμης περιόδου που βιώνουμε. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς αναδείχθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα.
Κυβέρνηση, όπως δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζει τη σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει και εργαζόμαστε σκληρά προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν συντομότερης εξόδου της χώρας από την κρίση που βιώνει σήμερα. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις, με γνώμονα να μη χαθούν θέσεις εργασίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία, προστατεύοντας τα εργασιακά δικαιώματα. Επιδιώκει επίσης την καταπολέμηση της φοροδιαφυγή και απορρίπτει τα μυθεύματα, όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Πεταλωτής. περί μυστικής διπλωματίας στην εξωτερική μας πολιτική.
Ο κ. Πεταλωτής έριξε τα βέλη του στην κυβέρνηση Καραμανλή, σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση, για λόγους καθαρά ιδιοτελείς, απαξίωσε τη διαδικασία της τελευταίας αναθεώρησης του Συντάγματος. Για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ο κ. Πεταλωτής τόνισε:
"Είναι ξεκάθαρη, δυνατή, τεκμηριωμένη και παράλληλα με την ισχυροποίηση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, πετυχαίνουμε με τη σοβαρότητά μας και τη σταθερότητα των απόψεων και των προτάσεών μας, να δημιουργούμε προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής που τόσο ανάγκη έχει η ευρωπαϊκή κοινωνία."
Σχετικά με την ανάπτυξη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:
"Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με αυτόματες διαδικασίες. Απαιτείται και γι ‘αυτό η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, να έχουμε μια χώρα σοβαρή, ελκυστική σε επενδύσεις, με σαφή πλαίσια επιχειρηματικότητας, με αξιοπιστία και φυσικά για όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, η διαφάνεια, ο εξορθολογισμός του Δημοσίου που ήδη κάνουμε."