• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:37 - 04 Δεκ 2012

ΑZ: Το ελληνικό buy back ομολόγων θα πετύχει

H θετική ανταπόκριση των αγορών κατά την πρώτη μέρα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων πέρασε και στις γερμανικές εφημερίδες.

Eνδεικτικός ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η Αθήνα αιφνιδιάζει με την υψηλή προσφορά για την επαναγορά χρέους», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα στις οικονομικές σελίδες εκφράζεται η πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα επιτύχει. «Εκτιμούμε ότι η προσφορά θα καταλήξει σε επιτυχία, κανένας δανειστής δεν θα είχε συμφέρον από την αποτυχία. Γιατί θα έλειπε ένα κομμάτι του μωσαϊκού από το πακέτο διάσωσης και έτσι ολόκληρο το πακέτο θα ετίθετο υπό αμφισβήτηση» σημειώνει ο Γκέρνο Γκρίμπλινγκ, αναλυτής της τράπεζας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκούς ομολογιακούς τίτλους. Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και η φωτογραφία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τη λεζάντα: χαροποιεί τις αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 04/12/2012 - 17:42