• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αττική: Νέα νεροποντή, νέα προβλήματα- 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική
15:01 - 29 Ιουλ 2018

Αττική: Νέα νεροποντή, νέα προβλήματα- 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το μεσημέρι την Αττική, δημιουργώντας τα γνωστά πλέον προβλήματα. Η έντονη βροχόπτοση έγινε η αιτία να δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 300 κλήσεις, κυρίως για άντληση υδάτων, αλλά και για παροχή βοήθειας.  

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν για άντληση υδάτων, από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της σφοδρής νεροποντής έκλεισε για περίπου δύο ώρες η λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λιγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου, που είχαν κλείσει προσωρινά.

Πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ηλεκτροδότηση, σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, καθώς και στο δίκτυο του μετρό.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Νωρίτερα πρόβλημα παρουσιάστηκε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

Σε ποτάμι μετατράπηκε ο δρόμος έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία, με ανθρώπους να κολυμπούν στα νερά της βροχής.

sotiria 252863 122329 type13262

Τελευταία τροποποίηση στις 29/07/2018 - 19:52