• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
13:51 - 09 Ιουλ 2021

Κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Θύμα επίθεσης χάκερ έγινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει αρχεία και απειλεί με δημοσιοποίηση δεδομένων στα οποία αποκτά πρόσβαση.

Έως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό σε τι βαθμό έχουν μπλοκαριστεί αρχεία και προσωπικά δεδομένα, ενώ η Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου σε συνεργασία με την Κυβερνοασφάλεια παρά τις προσπάθειες δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τη βλάβη, τρεις ημέρες μετά την επίθεση των χάκερς.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου για τρίτη ημέρα την Πέμπτη (8/7) δεν είχαν πρόσβαση σε υπολογιστές και Ιντερνετ, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος.

Η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να διεκπεραιώσει κρίσιμα ζητήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, κάτι που την καθιστά μη αποδοτική. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν ήταν σίγουρο ότι τελικά θα καταφέρει να πάρει έστω σήμερα το δρόμο προς τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα απόβλητα.