• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σοκ στον ΟΗΕ από τα ντοκουμέντα για τους 92 μετανάστες
21:37 - 27 Οκτ 2022

Σοκ στον ΟΗΕ από τα ντοκουμέντα για τους 92 μετανάστες

Τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό η Τουρκία έθεσε την Πέμπτη (27/10) στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Τσάμπα Κορόσι, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρέθεσε ο υπουργός με τους 92 γυμνούς μετανάστες, προκάλεσαν σοκ στον κ. Κορόσι, ο οποίος δεν έκρυψε τον αποτροπιασμό του, και επαίνεσε την εν γένει στάση της Ελλάδας στο ζήτημα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε την ενδελεχή έρευνα του περιστατικού. Η Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Νότης Μηταράκης, δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Παράλληλα, τόνισε ο υπουργός, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι είναι άλλο το ανθρωπιστικό κομμάτι στο μεταναστευτικό, και άλλο η αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών. «Καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύει τα σύνορα της για να μην εξέλθουν οι μετανάστες, όπως και καθήκον της Ελλάδας είναι να αποτρέψει τη διαφυγή τους προς τη Δυτική Ευρώπη» σημείωσε.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της ΓΝ του ΟΗΕ, του έδωσα και φωτογραφίες από το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο, αυτοί οι 92 άνθρωποι γυμνώθηκαν από τις αρχές της γείτονος, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, διασώθηκαν από τη Frontex και τις ελληνικές αρχές. Πρέπει αυτό το περιστατικό οπωσδήποτε να εξεταστεί σε βάθος, και σίγουρα να μην επαναληφθεί» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

{https://twitter.com/nmitarakis/status/1585670643600838657}

Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2022 - 22:45