Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ακόμα για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.
Εκτός από τον καπετάνιο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.
Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών το μεσημέρι, σήμερα, για να απολογηθούν.
Σημειώνεται ότι στον καταπέλτη βρίσκονταν το νούμερο 2 του πλοίου, ο ύπαρχος, όπως και ο λοστρόμος. Αυτοί είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο τραγικό συμβάν.
Το βίντεο που αποκάλυψε την αλήθεια είναι σοκαριστικό:
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος 36χρονος ζούσε στο Λασίθι, στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές.
Ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.