• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η δορυφορική απεικόνιση της χιονοκάλυψης στη Μακεδονία (φωτο)
20:20 - 22 Ιαν 2024

Η δορυφορική απεικόνιση της χιονοκάλυψης στη Μακεδονία (φωτο)

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3 του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2024, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr:

Το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας είναι καλυμμένο από χιόνι, εξαιρώντας ελάχιστες περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου σε χαμηλά υψόμετρα.

Εκτός, της Δυτικής Μακεδονίας χιονοκάλυψη παρατηρείται και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς καθώς και σε περιοχές του κάμπου του Αξιού.

sentinel3 snow cover west macedonia 220124

Εικόνα 1. Δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Sentinel-3 το πρωί της Δευτέρας 22/01/2024 πάνω από την περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα παρουσιάζεται μετά από επεξεργασία από το meteo.gr/Ε.Α.Α.