• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στις 29/4 η απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
16:39 - 11 Απρ 2024

Στις 29/4 η απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (11/4) η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με το δικαστήριο να ανακοινώνει ότι η απόφαση για τους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για πλημμελήματα, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 21 μαζί με τον ηλικιωμένο που δικάστηκε γιατί έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης, η οποία εξαπλώθηκε και οδήγησε στην τραγωδία.

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Η εισαγγελική εισήγηση θεωρεί ότι αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορούμενους.