• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε Έλληνα κατάσκοπο υπέρ Τουρκίας
22:05 - 10 Μάι 2024

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε Έλληνα κατάσκοπο υπέρ Τουρκίας

Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε πρώην υπάλληλο τουρκικού προξενείου σε πενταετή φυλάκιση με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Όπως αναφέρουν νομικές πηγές στο διεθνές πρακτορείο Reuters, πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου και συνελήφθη το 2020. Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε καταδικάσει τη σύλληψη, λέγοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα του τότε προξενικού υπαλλήλου.

Ένας δεύτερος Έλληνας υπήκοος, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε επιβατηγό πλοίο που εκτελούσε τη γραμμή Ρόδος-Καστελόριζο και ο οποίος συνελήφθη την ίδια περίοδο, καταδικάστηκε, επίσης, σε φυλάκιση τριών ετών. Ο ίδιος είχε, επίσης, αρνηθεί κάθε αδίκημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες -που παρακολουθούνταν επί μήνες πριν τη σύλληψή τους- φωτογράφιζαν τις κινήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.