Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Παρανεστίου Δράμας ανέφερε πως ο άνδρας εντοπίστηκε οπτικά στα 150 μέτρα από την χαράδρα και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Δυστυχώς, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ορειβάτης είναι νεκρός.
Νωρίτερα στην ΕΡΤ μίλησε ο ορειβάτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Κιορόγλου που ήταν μαζί με τον συνάδελφό του - γυμναστή στην ειδικότητα - όταν τους επιτέθηκε η αρκούδα.
Όπως είπε είχαν πάει για να δουν το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από περίπου 77 χρόνια στο δάσος Φρακτού.
«Κάποια στιγμή τον άκουσα που μου φώναξε "έλα είναι μια αρκούδα". Είδα μια πολύ μεγάλη αρκούδα που μου επιτέθηκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, μπήκε στη μέση ο σκύλος μου και μου έδωσε 2-3 δευτερόλεπτα για να βγάλω το σπρέι πιπεριού. Στη συνέχεια η αρκούδα γύρισε προς τον φίλο μου, του έδωσε μια σπρωξιά και τον έριξε, σηκώθηκε όρθια και του έριξε μια δυνατή σπρωξιά και τον έριξε στο γκρεμό» περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης του μεγαλόσωμου ζώου.
«Αρχικά την ψέκασε αυτός, την ψέκασα και εγώ αλλά τη δεύτερη φορά υποθέτω ότι τελείωσε το σπρέι» πρόσθεσε ο κ. Κιορόγλου, ο οποίος εξήγησε ότι ο σκύλος του που είναι ράτσα βέλγικο μαλινουά «μόλις κατάλαβε ότι απειλείται η δική μου ζωή μπήκε μπροστά για να με προστατεύσει».



