• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μαραθώνας: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Πουλί προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε καλώδιο της ΔΕΗ
20:00 - 16 Ιουν 2025

Μαραθώνας: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Πουλί προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε καλώδιο της ΔΕΗ

Υπό έλεγχο έθεσε η πυροσβεστική μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/6) στην περιοχή Άνω Σούλι στο Γραμματικό Μαραθώνα.  

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι πιθανή αιτία για την πυρκαγιά είναι βραχυκύκλωμα σε καλώδιο της ΔΕΗ που προκάλεσε καρακάξα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν όλες οι εκτροπές κυκλοφορίας, που είχαν εφαρμοστεί στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω πυρκαγιάς , εκτός από αυτήν στην οδό Μοναστηρίου από το ύψος της λεωφόρου Γραμματικού.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 300-400 στρέμματα.

Στην περιοχή έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από ξηρά και αέρος συντονίζει το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Όλυμπος.

Τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν την εστία της φωτιάς. Ταυτόχρονα οι επήγιες δυνάμεις στήνουν αντιπυρικές ζώνες. Τα ελικόπτερα μπορούν να γυρίζουν γρήγορα νερό λόγω των ανοιχτών δεξαμενών που υπάρχουν στον Δήμο Μαραθώνα. Παράλληλα τα αεροπλάνα εφοδιάζονται με νερό από τη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το 122 ήχησε 2 φορές. Το πρώτο ήταν στις 13.47 και το δεύτερο με την εντολή εκκένωσης προς Μαραθώνα και Νέα Μάκρη στις 14.15.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι τη δεδομένη στιγμή, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει τους πυροσβέστες στο έργο τους.

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Άνω Σουλίου Μαραθώνα προχώρησε η Αστυνομία λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μοναστηρίου από το ύψος της λεωφόρου Γραμματικού.

Επίσης πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές:

– Λεωφόρος Μαραθώνος από Ρίμινι στο Γραμματικό

– Αθανασίου Διάκου από Μπενάκη στο Γραμματικό

– Λεωφόρος Γραμματικού από Αναπαύσεως στον Μαραθώνα

Εκκενώθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ εκκενώθηκε με ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/06/2025 - 20:01