• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:23 - 26 Νοε 2008

Κοντά στη χρεοκοπία η Woolworths

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της βρετανικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου Woolworths Group αποφάσισαν οι αρχές του London Stock Exchange, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και αναζητά «σανίδα σωτηρίας».

Η Woolworths, η οποία έχει πορεία 99 ετών στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση καταστημάτων της αλλά και του μεριδίου 40% που κατέχει στην 2 Entertain, που αποτελεί κοινοπραξία με την BBC Worldwide.

Και oι δύο προτάσεις δεν έχουν λάβει ακόμη το «πράσινο φως» από τους δανειστές της, γι αυτό και η εταιρεία ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Ο δανεισμός της επιχείρησης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου έφτανε τα 295 εκατ. λίρες, ήτοι 35% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι ζημίες της ανήλθαν σε 68 εκατ. λίρες και η εταιρεία αποφάσισε να μη διανείμει μέρισμα.