• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:23 - 26 Νοε 2008

Κοντά στη χρεοκοπία η Woolworths

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της βρετανικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου Woolworths Group αποφάσισαν οι αρχές του London Stock Exchange, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και αναζητά «σανίδα σωτηρίας».

Η Woolworths, η οποία έχει πορεία 99 ετών στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση καταστημάτων της αλλά και του μεριδίου 40% που κατέχει στην 2 Entertain, που αποτελεί κοινοπραξία με την BBC Worldwide.

Και oι δύο προτάσεις δεν έχουν λάβει ακόμη το «πράσινο φως» από τους δανειστές της, γι αυτό και η εταιρεία ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Ο δανεισμός της επιχείρησης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου έφτανε τα 295 εκατ. λίρες, ήτοι 35% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι ζημίες της ανήλθαν σε 68 εκατ. λίρες και η εταιρεία αποφάσισε να μη διανείμει μέρισμα.