• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:16 - 13 Μαρ 2009

Στα σκαριά συγχώνευση Peugeot - Fiat;

Στο +4,6% κινούνται οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen στο Παρίσι, στον απόηχο δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, στο οποίο γίνεται λόγος για ενδεχόμενο συγχώνευσης της εταιρείας με τη Fiat. Η μετοχή της Fiat ενισχύεται κατά 7,6%.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο CEO της Fiat μελετά το ενδεχόμενο παρουσίασης στο ΔΣ σχεδίου συγχώνευσης των δύο εταιρειών, βάσει του οποίου η παραγωγική δομή της Fiat θα παραμείνει αμετάβλητη, με σκοπό να προστατευθούν και οι θέσεις εργασίας στην Ιταλία. Τα κεντρικά γραφεία του συνδυασμένου ομίλου θα βρίσκονται στο Παρίσι, ενώ επικεφαλής του θα είναι ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να σχολιάζουμε φήμες περί συγχωνεύσεων και εξαγορών στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Peugeot, ενώ ο εκπρόσωπος της Fiat αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.