• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:18 - 08 Απρ 2009

Oppenheimer: Η BofA θα χρειαστεί ΑΜΚ 36,6 δισ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 36,6 δισ. δολαρίων θα χρειαστεί η Bank of America, ώστε να καλύψει τη διαφορά των κεφαλαιακών αναγκών της, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση της η Oppenheimer.

Με τους μετόχους να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Oppenheimer ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό η BofA να μετατρέψει προνομιούχες σε κοινές μετοχές ή να προχωρήσει σε έκδοση 5,2 δισ. μετοχών μέσω του προγράμματος ενίσχυσης κεφαλαίων από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών. Στην τελευταία περίπτωση η έκδοση μετοχών θα γίνει στην τιμή των 6,24 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η BofA έχει ήδη αποδεχτεί δύο πακέτα οικονομικής ενίσχυσης από την αμερικανική κυβέρνηση ύψους 163 δισ. δολαρίων, αν και ο CEO της τράπεζας, Kenneth Lewis, δήλωσε ότι θα ξεπεραστούν οι ζημιές του 2008 χωρίς περεταίρω κυβερνητική βοήθεια.

Τέλος, η Oppenheimer «έκοψε» τις εκτιμήσεις της για το μέρισμα του πρώτου τριμήνου της BofA στα 2 cents ανά μετοχή από 10 cents, εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερες ζημιές από πιστωτικές κάρτες και δάνεια.