• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:54 - 21 Ιουλ 2009

Σχέδιο πώλησης της ΔΕΠΑ αναμένεται μέχρι τέλος καλοκαιριού

Η Ελλάδα συνεχίζει να αναμένει από τους συμβούλους της να καταθέσουν τις λεπτομέρειες για τον τρόπο πώλησης του ποσοστού της ΔΕΠΑ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο Reuters στο περιθώριο φόρουμ την Δευτέρα.

«Διορίσαμε οικονομικούς και νομικούς συμβούλους. Ξεκίνησαν τις εργασίες, εξετάζοντας διαφορετικές πιθανότητες και προτάσεις… Αναμένουμε να μας προτείνουν κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την μεθοδολογία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», είπε ο Χατζηδάκης, στο περιθώριο του Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Φόρουμ στο Μιλάνο.

Είπε επίσης ότι εάν η Edison, η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία κοινής ωφελείας της Ιταλίας, καταθέσει πρόταση εξαγοράς, θα εξεταστεί «όπως όλες οι άλλες». Ο υπουργός είπε ότι δεν είχε περαιτέρω λεπτομέρειες για την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ και αρνήθηκε να απαντήσει στο εάν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πιθανοί αγοραστές. Ο Χατζηδάκης είπε επίσης ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν την Δευτέρα να εξετάσουν την πιθανότητα διπλής ροής του ελληνο-ιταλικού υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ποσειδών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ροής και από την Ιταλία προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα παρουσιάσει ανεπάρκεια από άλλες πηγές.

Είπε ότι σκοπός είναι «να ενισχυθεί η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και, όσον αφορά την Ελλάδα, να αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα». Ο Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η χώρα σχεδιάζει την κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην βόρεια Ελλάδα, ο οποίος θα συνδέεται στο τμήμα του αγωγού IGTI, ο οποίος συνδέεται με τη Βουλγαρία. Ο νέος σταθμός θα μπορεί να χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο από αραβικές χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αλγερία ή από χώρες του Κόλπου, ενώ θα έχει χωρητικότητα «επαρκή για τις ανάγκες της περιοχής», σύμφωνα με τον Χατζηδάκη, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.