• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:16 - 13 Αυγ 2009

Εταιρικά ομόλογα συστήνει η Pimco

Επιβεβλημένη είναι η απορρόφηση των ομολόγων από μεγάλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες κοινής ωφελείας και ενεργειακές, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Pacific Investment Management.

Τα premium των αποδόσεων έχουν αρχίσει να επιστρέφονται, καθώς ξεκίνησαν να προσαρμόζονται στα ποσοστά πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ενώ ο συστημικός κίνδυνος έχει αρχίσει να υποχωρεί και οι επενδυτές να επανατοποθετούνται στις αγορές, οι συνθήκες σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι σαφώς χειρότερες από το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2008.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα spreads των αποδόσεων των εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης εξακολουθούν να κινούνται κοντά στα επίπεδα των ιστορικών υψηλών, γι΄ αυτό το λόγο, η Pimco θεωρεί ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, τα ομόλογα είναι η ελκυστικότερη. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον σύνδεση μεταξύ κεφαλαιαγορών και θεμελιωδών.

Αναφορικά με τις αναδυόμενες οικονομίες, η Pimco, Θεωρεί ότι κερδίζουν έδαφος σε σχέση με την οικονομική ανάκαμψη, αν και θα υπάρξουν «δύο ταχύτητες» μέσα στο Group. Σε αυτές, δηλαδή, που θα επικρατεί ανισορροπία και αυστηρότητα «εντός των τειχών» και σε αυτές που θα παρουσιάσουν ισχυρή δημοσιονομική εικόνα και αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές, όπως διαφαίνεται να συμβεί με την Κίνα και τη Βραζιλία.