Η εισηγμένη στο Βρετανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2009 καθαρά έσοδα μειωμένα στα 13,8 εκατ. δολ. έναντι 27,8 εκατ. δολ το πρώτο εξάμηνο του 2008. Τα EBITDA ανήλθαν στα 8,8 εκατ. δολ. έναντι 23,3 εκατ. δολ το προηγούμενο εξάμηνο λόγω έκτακτων επιβαρύνσεων.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εταιρεία να ανακοινώσει ζημίες ύψους 14,1 εκατ. δολ έναντι καθαρών κερδών 17 εκατ. δολ το πρώτο εξάμηνο του 2008. Εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων ύψους 18,8 εκατ. δολ η εταιρεία εμφανίζει κέρδη 4,7 εκατ. δολ.
Ο μέσος ναύλος ανά πλοίο ανήλθε στα 22.065 δολ την ημέρα έναντι 40.088 δολ την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2008 Ο στόλος της Globus αποτελείται από επτά πλοία ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 372.369 dwt.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Globus Maritime Γιώργος Καραγεωργίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα σήλωσε ότι αναμένεται μία δύσκολη χρονιά και το 2010 και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα κινηθεί την κατάλληλα στιγμή για να αυξήσει το στόλο της αξιοποιώντας όπως σημείωσε και ο οικονομικός διευθυντής της κ. Ηλίας Δευτερέος την αυξημένη ρευστότητα που διαθέτει. Το χρέος της Globus ανέρχεται στο 39,8% κεφαλαίων της.
Ζημίες ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2009 η Globus Maritime των Γιώργου Φειδάκη και Γιώργου Καραγεωργίου, η οποία λόγω της ρευστόητα της σκοπεύει να αξιοποιήσει ευκαιρίες που θα παρουσιασθούν



