• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:45 - 07 Σεπ 2009

Φεύγει η Deutsche Telekom από τη Μ. Βρετανία- ''Κινητικότητα'' στον ευρωπαϊκό κλάδο

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, για την πώληση της μονάδας της στην Μ. Βρετανία, ή την ένταξη της σε venture, σύμφωνα με έντονη φημολογία που επικρατεί στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρεία εξετάζει την επιλογή πώλησης της T-Mobile UK, ενώ η εξέλιξη των σχεδίων αυτών θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η Vodafone Group και η Telefonica βρίσκονται σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τη μονάδα αυτή έναντι του ποσού των 4 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, η Deutsche Telekom είναι σε συνομιλίες με την France Telecom για τη δημιουργία ενός venture από τα κεφάλαια τους στη Μ. Βρετανία.

Σημειώνεται ότι πιθανή πώληση ή δημιουργία venture θα περιορίσει τον ανταγωνισμό μεταξύ Vodafone, Telefonica, France Telecom και Hutchison Whampoa ο οποίος επικρατεί στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στη Μ. Βρετανία. Επιπλέον, σε περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων η Deutsche Telekom θα αποδεσμευτεί από μια αγορά που υπάρχουν 5 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπου αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ότι στη Γαλλία και την Ιταλία.