Οι πωλήσεις ομολόγων ξένων τραπεζών εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας τους αλλά και των ανησυχιών ότι το spread θα διευρυνθεί περαιτέρω. Η αγορά παραμένει υπό πίεση ωστόσο η κατάσταση ίσως να ήταν χειρότερη αν δεν ανέκυπτε ένα τεχνικό πρόβλημα στο χρηματιστήριο της Γερμανίας και της γερμανικής πλατφόρμας ομολόγων.
Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14:13 - 18 Νοε 2009
Συνεχίζει να πουλάει ελληνικά ομόλογα η Citigroup - Στις 159 μβ το spread
Στις 159 μονάδες βάσης αναρριχήθηκε το spread στα ομόλογα μετά τις νέες πωλήσεις ομολόγων από Citigroup και Barclays. Το τελευταίο διάστημα το spread παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ με βάση το χειρότερο σενάριο, δηλαδή υποβαθμίσεων και επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος τα spreads ενδέχεται να βρεθούν στις 200 μονάδες βάσης.



