• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:02 - 03 Δεκ 2009

«Πράσινο φως» στα ''πράσινα προϊόντα'' που πρότεινε ο νέος διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης

Στροφή στην «πράσινη Οικονομία» ετοιμάζεται να κάνει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ATEbank). Στο πλαίσιο ακρόασής του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο νέος πρόεδρος της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης είπε ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην τράπεζα που θα ασχολείται με την πράσινη οικονομία και τα πράσινα προϊόντα.

"Πέραν των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σκοπεύουμε να συμβάλουμε χρηματοδοτικά και σε δραστηριότητες όπως η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός και ο οικοτουρισμός. Μια τέτοια ειδική διεύθυνση πράσινης οικονομίας έχει δημιουργήσει και η Τράπεζα Πειραιώς" σημείωσε ο κ. Πανταλάκης, η τελευταία θέση του οποίου ήταν του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα αυτή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΑΤΕ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Post Bank) είπε ότι αυτό αφορά τη βούληση της κυβέρνησης και των μετόχων, ωστόσο, η γενική άποψή του είναι ότι όσο μεγαλύτερα σχήματα δημιουργήσεις, τόσο μεγαλύτερη οικονομία κλίμακος επιτυγχάνεις.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Πανταλάκη στη θέση του διοικητή της ΑΤΕ ΑΕ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης ενώ οι συνάδελφοί τους της αντιπολίτευσης ψήφισαν «λευκό».