• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:50 - 22 Μαρ 2007

ΒΕΠ: Προτείνει σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής στις κρατικές προμήθειες

Τη σύσταση Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής για τη διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες προτείνει το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο υπουργείο Ανάπτυξης, κρίνοντας ότι θα υπάρξει σημαντικό όφελος τόσο για το κράτος όσο και για τις επιχειρήσεις.

Οι προμήθειες του Δημοσίου, όπως τονίστηκε στο ΔΣ του ΒΕΠ, γίνονται πολλές φορές κάτω από καθεστώς που δεν εφαρμόζονται οι κανόνες ανταγωνισμού ή υπό το κράτος νοθευμένου ανταγωνισμού, που ως αποτέλεσμα έχει την ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων επιχειρήσεων.

Σκόπιμο είναι, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, η Ανεξάρτητη Αρχή, εφόσον συσταθεί, να προβλέπει μεγάλη και ενιαία δημοσιότητα στις διακηρύξεις μέσω του διαδικτύου σε μία και μοναδική ιστοσελίδα, διαφανείς διαδικασίες στις υποβολές προσφορών, ακυρωτικές παρεμβάσεις της Αρχής σε περιπτώσεις παραβίασης κανόνων ανταγωνισμού ή δεοντολογικής διαδικασίας, αυτή δε να λογοδοτεί σε διακομματική επιτροπή της Βουλής.

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος να τεθεί η σχετική πρόταση ως πρώτο θέμα στην προσεχή της τακτική συνέλευση.