• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:41 - 05 Νοε 2007

Σε πέντε εταιρίες διασπάται η IAC

Σε πέντε εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστηρίου σχεδιάζει να διασπαστεί η IAC/InterActiveCorp, ιδιοκτήτρια της Ticketmaster και της HSN, οδηγούμενη έτσι στην αποσυναρμολόγηση του επιχειρηματικού κολοσσού που πήρε 12 χρόνια στον Barry Diller να τον συναρμολογήσει. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη σημαντική υποχώρηση ύψους 20% που έχουν καταγράψει οι μετοχές της αυτή τη χρονιά.

Τα κέρδη της HSN και της LendingTree υποχώρησαν σημαντικά κατά την περίοδο του τρίτου τριμήνου και η μετοχή οδηγείται στη χειρότερη ετήσια πορεία της από το 2000. Οι μετοχές της IAC, η οποία προσφέρει τα πάντα από εισιτήρια και παπούτσια μέχρι διαφημίσεις και εργαλεία διαδικτυακής αναζήτησης κατέγραψαν σήμερα υψηλά τριών ετών, μετά την ανακοίνωση της διάσπασης.

Οι νέες εταιρίες θα αποτελούνται από τις: HSN, Ticketmaster, Interval International, LendingTree και IAC, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας. Ο Diller θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της IAC.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας οι μετοχές της IAC ενισχύθηκαν κατά 2,42 δολάρια, ή 8,2% και διαμορφώθηκαν στα 32,04 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας την καλύτερη απόδοση από το Νοέμβριο του 2004.