• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:48 - 07 Νοε 2007

Προς διαγραφές δανείων 4,4 δισ. δολαρίων Royal Bank και Barclays

Σε απομειώσεις ύψους 2,1 δισ. αγγλικών στερλινών (4,4 δισ. δολάρια) αναμένεται να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου η Royal Bank of Scotland και η Barclays εξαιτίας της έκθεσής τους σε προβληματικά δάνεια, εκτιμά η Sanford C. Bernstein.

Οι απομειώσεις ενδέχεται να αγγίξουν τα 1,6 δισ. αγγλικές στερλίνες στην εταιρία Barclays και τα 500 εκατ. αγγλικές στερλίνες στη Royal Bank στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του Bernstein, που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο. Στη χειρότερη περίπτωση οι απομειώσεις των Royal Bank και Barclays μπορεί να φτάσουν και τα 5,6 δισ. αγγλικές στερλίνες.

Η τεράστια αύξηση που παρατηρήθηκε στα πιστωτικά κόστη, μετά την κατάρρευση των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ, οδήγησε πολλές τράπεζες συμπεριλαμβανομένων των UBS, Merrill Lynch και Citigroup να ανακοινώσουν απομειώσεις και απώλειες από διαπραγμάτευση μετοχών που άγγιξαν τα 20 δισ. δολάρια.