• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ευ. Μυτιληναίος: Επιλέγουμε dual listing γιατί πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία
14:47 - 29 Μάι 2024

Ευ. Μυτιληναίος: Επιλέγουμε dual listing γιατί πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μίλησε στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO), που πραγματοποιείται στην Αθήνα και επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία.

Η Mytilineos εξετάζει το dual listing και την είσοδο στο LSE, με τον κ. Μυτιληναίο να ξεκαθαρίζει ότι ο όμιλος επέλεξε να παραμείνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά, γιατί πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

«Θα μας εκπλήξει θετικά, η έλευση νέων επενδύσεων, θα δούμε πραγματικά φουγάρα και πραγματικές επενδύσεις σε τουριστικές εγκαταστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για άλλη μια φορά, όμως, ο επικεφαλής του ομίλου επεσήμανε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ και την αντίθεσή του σε ορισμένες κομβικές αποφάσεις: «Η πολιτική της ΕΕ είναι κοντόφθαλμη, όλοι οι εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου είναι σε απελπισία, η ΕΕ ξεχνάει τον παράγοντα ανταγωνιστικότητα, η πράσινη μετάβαση πρέπει να αλλάξει ταχύτητες», επεσήμανε.

«Μιλάμε χρόνια για την πράσινη μετάβαση χωρίς να λάβουμε υπόψη τη βιωσιμότητα και την αυτάρκεια, πράσινη μετάβαση χωρίς οικονομική βιωσιμότητα δεν υπάρχει», τόνισε ακόμα.

Εκτίμησε ότι θα περάσουμε δεκαετίες με το φυσικό αέριο, καθώς οι μπαταρίες δεν μπορούν να το υποκαταστήσουν ακόμα. Χωρίς επέκταση των ηλεκτρικών δικτύων δεν θα μπορούν τα δίκτυα να σηκώσουν τις ΑΠΕ, αυτό γίνεται γιατί υπήρξε από την αρχή κακός συνδυασμός. «Η Κίνα αλωνίζει στις ΑΠΕ, αντιπροσωπεύει τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής, συμβάλλοντας κατά 40% στο ΑΕΠ της, η Ευρώπη τι κάνει;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης, σημειώνοντας ότι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες είτε φεύγουν από την Ευρώπη, είτε κλείνουν. «Χρειάζονται έγκαιρα σχέδιο, επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις για την πράσινη μετάβαση, η Ευρώπη δεν το έχει καταλάβει ακόμα, η Ελλάδα θεωρώ πως μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη, ίσως για πρώτη φορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 29/05/2024 - 14:53