• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:07 - 27 Δεκ 2007

Fiat: Εισαγωγή νέων μοντέλων αυτοκινήτων στην Κίνα

Την εισαγωγή νέων μοντέλων αυτοκινήτων στην Κίνα σχεδιάζει η Fiat. Τα νέα αυτοκίνητα θα πωλούνται μέσω του δικού της δικτύου, μετά την ολοκλήρωση της κοινοπραξίας με την Nanjing Automobile.

Η κινεζική αγορά είναι θεμελιώδους σημασίας για το σχέδιο διεθνούς εξάπλωσης της μεγαλύτερης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επεσήμανε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Sergio Marchionne.

Η SAIC Motor, μονάδα της Shanghai Auto, πρόκειται να πληρώσει 2,1 δισ. γουάν (ήτοι 286 εκατ. δολάρια) προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της Nanjing Auto. Η Nanjing θα παραμείνει μια σημαντική συνέταιρος της Fiat, ιδιαιτέρως μέσω μιας κοινοπραξίας με τη μονάδα κατασκευής φορτηγών της Fiat, την Iveco.