• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Παπαστεργίου: Πάνω από 46.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναβαθμίστηκαν ψηφιακά
19:28 - 19 Δεκ 2024

Παπαστεργίου: Πάνω από 46.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναβαθμίστηκαν ψηφιακά

Περισσότερες από 46.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχώρησαν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, επωφελούμενες από το «Πρόγραμμα Ι Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ» και το «Πρόγραμμα ΙΙ: Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών».

Με αφορμή τον ψηφιακό μετασχηματισμό περισσότερων από 46.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πρώτου κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ)» προϋπολογισμού 135.000.000 ευρώ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι «η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων απελευθερώνει δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και διευρύνει σαφώς τις δυνατότητες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων».

Τι έδειξαν τα στοιχεία του απολογισμού:

  • 8 στις 10 επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα είναι πολύ μικρές (0,01 έως 10 ΕΜΕ)
  • Το 52,4% των επιχειρήσεων που επιδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα ανήκει σε 5 κλάδους επιχειρήσεων (παρουσίαση αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί)
  • Το 70% των επιχειρήσεων που επιδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα ανήκουν σε 10 κλάδους επιχειρήσεων, (αναλυτική παρουσίαση στον πίνακα)
  • Το 33% της δημόσιας δαπάνης οι δικαιούχοι προτίμησαν να το επενδύσουν σε Εφαρμογές Εμπορικής Διαχείρισης, ενώ η αμέσως επόμενη προτίμηση αφορούσε Πλατφόρμες παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας

Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις:

  • Το 5,5% επέλεξε τη Συνδρομή cloud εφαρμογής για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
  • Δεύτερη επιλογή ήταν οι Εφαρμογές μηχανογράφησης και έκδοσης παραστατικών

Για τις μικρές επιχειρήσεις:

  • Το 4,8% επέλεξε την Εξειδικευμένη ενότητα η οποία αυτοματοποιεί τη διαχείριση των ηλεκτρονικών βιβλίων στην online πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.
  • Δεύτερη επιλογή ήταν τα προϊόντα για Προσθήκη Χρηστών σε επιλεγμένες εφαρμογές.

Για τις μεσαίες επιχειρήσεις:

  • Το 6,6% επέλεξε την Εφαρμογή Advanced Ηλεκτρονικά Βιβλία (MyData).
  • Το 5,1% επέλεξε το Εργαλείο/monitor ελέγχου συγκέντρωσης των πληροφοριών που αφορούν στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την κάρτα εργασίας.
  • Δεύτερη επιλογή ήταν τα προϊόντα για Προσθήκη Χρηστών σε επιλεγμένες εφαρμογές.

Γενικά, και στις τρεις κατηγορίες δικαιούχων παρατηρείται μεγαλύτερη προτίμηση σε Εφαρμογές Εμπορικού Λογισμικού και Εφαρμογές Διαχείρισης Προσωπικού