• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:33 - 23 Ιαν 2008

Κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Abbott

Υπερδιπλάσια ήταν τα κέρδη της φαρμακευτικής Abbott Laboratories κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας. Το ύψος των κερδών της άγγιξε τα 1,2 δισ. δολάρια, ή 77 σεντ ανά μετοχή, ενώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχαν καταγραφεί απώλειες 476,2 εκατ., ή 31 σεντ ένα χρόνο πριν

Η Abbott είχε καταγράψει πέρσι σημαντικές απώλειες μετά την εξαγορά της Kos Pharmaceuticals. Η αύξηση των κερδών της εταιρίας οφείλεται εν μέρει και στην κατακόρυφη άνοδο της ζήτησης του φαρμάκου Humira, οι πωλήσεις του οποίου ενισχύθηκαν κατά 54%. Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η φαρμακευτική είχε ανακοινώσει περικοπές 1.200 θέσεων εργασίας.

Θετικά ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της Pfizer. Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη του φαρμακευτικού κολοσσού κατέγραψαν «βουτιά» της τάξης του 70%, στα 2,88 δις δολάρια ή 42 λεπτά ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων δαπανών και λοιπών στοιχείων, τα κέρδη της ήταν της τάξης των 52 λεπτών ανά μετοχή, έναντι κερδών 43 λεπτών ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 4%, στα 13,07 δις δολάρια, από 12,6 δις δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 47 λεπτών σε πωλήσεις 12,19 δις δολαρίων.

Τόσο η Pfizer όσο και η Abbott σημείωσαν υψηλότερα από το αναμενόμενο οικονομικά αποτελέσματα, επισημαίνουν οι αναλυτές. Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό ξεκίνημα για τις μεγάλες φαρμακευτικές για το 2008.