• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:28 - 08 Φεβ 2008

SocGen: ''Στης φυλακής τα..σίδερα'' ο Jerome Kerviel

Με τη δικαιολογία ότι μπορεί να έρθει σε επαφή με πιθανούς του συνεργούς διέταξε την προφυλάκιση του διασημότερου trader των τελευταίων ημερών, Jerome Kerviel το Γαλλικό δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, στα γραφεία της θυγατρικής της Societe Generale, Newedge διευρύνει τις έρευνές της η γαλλική αστυνομία, σχετικά με την υπόθεση του απατώνα trader, που στοίχισε στη γαλλική τράπεζα 4,9 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γαλλική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στα Ιλίσια Πεδία, στα γραφεία της μεσιτικής Newedge, θυγατρική της SocGen και γνωστής παλαιότερα ως Fimat, η οποία μετονομάστηκε μετά τη συγχώνευσή της με την Caylon Financial. Η αστυνομία προέβη μάλιστα και σε ανάκριση ενός εκ των υπαλλήλων της.

Αν τελικά αποδειχθεί ότι και άλλοι είχαν ανάμειξη στις συναλλαγές του Kerviel, νέα δεδομένα προτίθενται στην κατηγορία της απάτης.