Αναλυτικότερα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (Σ.Ε.Θ) διευκρινίζει τα ακόλουθα:
·Η μόλυνση των θαλασσών και η υπεραλίευσή τους μειώνει συνεχώς τα αποθέματα. Έτσι, η αυξημένη ζήτηση για ιχθυηρά που δεν μπορεί να καλυφθεί από την ελεύθερη αλιεία στρέφεται όλο και περισσότερο στην ιχθυοκαλλιέργεια που αποτελεί πλέον παγκόσμια αναγκαιότητα.
·Ο κλάδος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα ως προς την προσφορά και τις διαμορφούμενες τιμές
·Από τα δύο βασικά προϊόντα του κλάδου -λαβράκι & τσιπούρα- η τιμή του μεν πρώτου παραμένει υψηλή, ενώ η τιμή του δεύτερου (τσιπούρα) λόγω αυξημένων αποθεμάτων την περίοδο αυτή, κυρίως σε Ισπανία και Τουρκία, παρουσιάζει κάμψη. Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες -πέρυσι την ίδια συμπεριφορά παρουσίασε το λαβράκι- και εξομαλύνεται τους προσεχείς μήνες.
·Οι παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι η μέση τιμή τσιπούρας/ λαβρακιού θα βρίσκονται στο περυσινό επίπεδο.
·Ο κλάδος έδινε και θα δίνει δυναμικό παρόν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, αποτελώντας έναν από τους βασικούς της αναπτυξιακούς μοχλούς.


