Οι απώλειες της General Motors είναι ύψους 1,28 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε καταγράψει κέρδη 950 εκατ. δολαρίων, ή 1,68 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 47 δισ. δολάρια.
Στη Βόρειο Αμερική οι απώλειες της GM άγγιξαν τα 1,1 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για απώλειες 400 εκατ. δολαρίων.
Πρόκειται για τα τρίτα κατά σειρά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Rick Wagoner, ο οποίος αναμένει ότι η ανάκαμψη της εταιρίας στο πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς θα βρει εμπόδιο στις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Ο Wagoner εκτιμά ότι η μειωμένες πωλήσεις στη Βόρειο Αμερική αντισταθμίζονται από την ανάπτυξη στην Ασία, τη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική.
Για το σύνολο του έτους, οι ζημίες ανήλθαν στα επίπεδα ρεκόρ των 38,7 δισ. δολαρίων και είναι οι υψηλότερες που έχει ανακοινώσει ποτέ αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σημειώνεται ότι το 2006 οι ζημίες της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στο 1,98 δισ. δολάρια.



