• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:54 - 18 Φεβ 2008

«Προ των πυλών» η κρατικοποίηση της Northern Rock

Στην παρουσίαση νέου νόμου με τον οποίο θα «ανοίξει» ο δρόμος για την κρατικοποίηση της πολύπαθης βρετανικής τράπεζας Northern Rock θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας Γκόρντον Μπράουν, μετά και την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να απορρίψει τη διάσωσή της από ιδιωτικά κεφάλαια.

Το σχέδιο προβλέπει ότι θα ανασταλεί η διαπραγμάευση των μετοχών της τράπεζας και εν συνεχεία θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αποζημιωθούν οι μέτοχοι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα με τις 6.500 θέσεις εργασίας ενώ άμεση προτεραιότητα θα είναι να μειωθεί η κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

Η πρώτη κρατικοποίηση βρετανικής τράπεζας από το 1984 αναμένεται ότι πλήξει την αξιοπιστία του Εργατικού Κόμματος ως προς τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων.