• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:22 - 20 Φεβ 2008

Προς εξαγορά εταιρείας η Υφαντής

Σε αναζήτηση εταιρείας για εξαγορά βρίσκεται εδώ και καιρό η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, η παραγωγή της έχει πιάσει «οροφή» και έτσι αναζητά την απόκτηση νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Σήμερα η εταιρεία Υφαντής με παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία είναι ο leader στον κλάδο της, το μέγεθος του οποίου στο οργανωμένο λιανεμπόριο εκτιμάται περί τα 75 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες μετρήσεις δίνουν στην εταιρεία Υφαντής μερίδιο αγοράς της τάξεως του 24%, με δεύτερη την Creta Farm που έχει το 22% και τρίτο τον Νίκα με 19%. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, που επιβεβαιώνει και ανώτερο στέλεχος της Υφαντής, έχουν γίνει προτάσεις εξαγοράς σε ανταγωνίστριες εταιρείες χωρίς όμως θετική κατάληξη.

Σχετική πρόταση, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της εταιρείας Υφαντής έχει γίνει καιστον ιδιοκτήτη της Νίκας, που όμως ο τελευταίος απέρριψε.

Δ. Καραγιαννοπούλου