• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:46 - 21 Μαρ 2008

Sony Ericsson: Απαισιόδοξη για τα κέρδη του α΄ τριμήνου

Ταρακούνησε τις αγορές η Sony Ericsson με τις απαισιόδοξες προβλέψεις της όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία για το α τρίμηνο του 2008.Συγκεκριμένα προβλέπει κέρδη 150 με 200 εκ ευρώ, καθώς όπως επισημαίνει τα λειτουργικά της έξοδα αυξήθηκαν ενώ παράλληλα βλέπει κάμψη στις πωλήσεις τόσο όσον αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζει για άλλους παρόχους όσο και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η προειδοποίηση της Ericsson φέρνει στο προσκήνιο και το ότι πέρα από την βαθεία κρίση στον τραπεζικό τομέα και αρκετοί άλλοι κλάδοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, κάτι που γίνεται περισσότερο εμφανές τους επόμενους μήνες.

Ο αναλυτής της Merrill Lynch, Α. Griffin πάντως βλέπει τις κορεατικές Samsung και LG σε καλό δρόμο επισημαίνοντας πως οι πιέσεις που δέχεται η Ericsson προέρχονται περισσότερο από τον ανταγωνισμό στον κλάδο παρά στην καταναλωτική δυσπραγία.