Αναλυτικότερα, η Vodafone θα αναλάβει τη διανομή του τηλεφώνου της Apple στις περιοχές της Αυστραλίας, Τσεχίας, Αιγύπτου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ινδίας, Πορτογαλίας, Νέας Ζηλανδίας, Νότιας Αφρικής και Τουρκίας μέσα στο 2008.
Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή του iPhone στην Μ Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία μέσω της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ενώ στην περιοχή της Ιταλίας θα επιτραπεί για πρώτη φορά η διανομή του iPhone από δυο διαφορετικούς παρόχους, τη Vodafone και την Ιταλική Telecom.
Στην περιοχή της Ευρώπης, παρατηρείται μεγάλη πτώση στην τιμή του τηλεφώνου της Apple, καθώς η ανταγωνιστικές εταιρείες προσφέρουν παρόμοιες λύσεις με λιγότερα χρήματα, γεγονός που κάνει τους Ευρωπαίους καταναλωτές αρκετά διστακτικούς προς το iPhone.



