Συγκεκριμένα προέβλεψε ότι εφόσον εγκριθεί το 30% από τις 3000 και πλέον αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μέχρι σήμερα, τότε θα καταφέρουμε να εγκαταστήσουμε μέχρι το 2012 περί τα 300 ΜW. Η λύση την οποία περιέγραψε, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το σύστημα που έχει βαλτώσει εδώ και ένα χρόνο, προβλέπει ότι η Ρ.Α.Ε. , θα ελέγχει από εδώ και στο εξής μόνο το τεχνικό μέρος των φακέλων , ενώ τη βιωσιμότητα των επενδύσεων θα αξιολογεί και θα εγκρίνει το ΥΠΑΝ και το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας. Ανέφερε μάλιστα από το 2012 και μετά το ισχύον μοντέλο πρόκειται να αλλάξει: Αντί η τιμή αγοράς από το ΔΕΣΜΙΕ της ηλιακής κιλοβατώρας να επιδοτείται με τη σημερινή υψηλή τιμή, το σύστημα θα προβλέπει ότι ο κάθε επενδυτής υποβάλει τη δική του προσφορά σχετικά με την τιμή που θέλει να πετύχει μέσα από ένα μοντέλο διαγωνιστικής διαδικασίας.
Σχετικά με τα αιολικά πάρκα ο κος Μουσουρούλης ανέφερε ότι πρόκειται να αδειοδοτηθούν έργα συνολικής ισχύος 919 MW προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ είτε μέσω του επενδυτικού νόμου είτε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ). Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις μελλοντικές διασυνδέσεις με το ηπειρωτικό σύστημα με υποβρύχια καλώδια. Ειδικότερα, προτεραιότητα έχουν η διασύνδεση της Νότιας Εύβοιας μέσω της υλοποίησης της οποίας θα μπορούσαν να ενταχθούν στο σύστημα 530 ΜW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, η οποία θα μπορούσε να «στηρίξει» 280ΜW έργων ΑΠΕ, και της ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ( 300MW).
Ο Ενεργειακός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



