• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:09 - 09 Ιουν 2008

Στο στόχαστρο της SEC Moody's, S&'s και Fitch

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission - SEC) ενδέχεται να απαγορεύσει στις Moody's Investors Service, Standard & Poor's and Fitch Ratings να συμβουλεύουν τις επενδυτικές τράπεζες πώς θα κερδίζουν υψηλές αξιολογήσεις για σύνθετα ομόλογα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή μέσα.

Στη συνάντηση της 11ης Ιουνίου, η SEC ίσως ζητήσει από τις εταιρείες να αποκαλύπτουν όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούν κατά τις αξιολογήσεις, έτσι ώστε οι ανταγωνιστές να μπορούν να βαθμολογούν τα ομόλογα.

Να σημειωθεί ότι οι Moody's, S&P και Fitch βοηθούν στο σχεδιασμό σύνθετων ομολόγων, έτσι ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο να είναι αμερόληπτες κατά την αξιολόγηση των εν λόγω επενδυτικών προϊόντων.