• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:00 - 07 Ιουλ 2008

Microsoft: Επανέρχεται το ενδιαφέρον για τη Yahoo

Με νέα πρόταση εξαγοράς της Yahoo! Inc. ενδέχεται να επανέλθει η Microsoft, εάν εταιρεία εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της, τον επόμενο μήνα, και ο Carl Icahn, ο οποίος κατέχει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Yahoo, ταχθεί υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της συμφωνίας.

Αν παραμείνει το τρέχον δ.σ. στη Yahoo, η Microsoft επισημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε νέα πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου η Microsoft είχε αποσυρθεί από την διεκδίκηση της Yahoo. Η νέα βελτιωμένη κατά 5 δισ. δολάρια προσφορά της δεν είχε γίνει δεκτή από τους ιδρυτές της Yahoo.

Στην ανακοίνωση της τονίζεται, πως δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα όσον αφορά το τίμημα και ότι δεν θα προχωρούσε σε πρόταση επιθετικής εξαγοράς.

Τέλος, η προσφορά των 44 δισ. δολαρίων της Microsoft είχε υποβληθεί το Φεβροάριο είχε απορριφθεί.

Εν τω μεταξύ, η Yahοο είχει πλησιάσει κι άλλες εταιρείες μήπως και τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την Google, την Time Warner AOL και την News Corporation, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν εξελίξεις.