• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:08 - 14 Ιουλ 2008

IndyMac: Το τελευταίο θύμα της κρίσης των subprimes

Στη κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της IndyMac Bancorp, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές καθώς οι πελάτες της απέσυραν από τις 10 Ιουλίου έως την Παρασκευή περισσότερα από 1,3 δισ. δολάρια.

Η Federal Deposit Insurance θα αναλάβει πλήρως τις δραστηριότητες της IndyMac, η οποία ξαναρχίσει να λειτουργεί από την Δευτέρα με την επωνυμία «IndyΜac Federal Bank FSB», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το «κύμα» της απόσυρσης χρημάτων από τα ταμεία της IndyMac προκάλεσε η επιστολή του Γερουσιαστή Charles Schumer με ημερομηνία 26 Ιουνίου στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «κατάρρευσης» της τράπεζας.

Η εταιρεία ειδικεύεται στη χορήγηση στεγαστικών δανείων τύπου Alt-A για τα οποία δεν απαιτούνται δικαιολογητικά εισοδήματος.