• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:30 - 22 Σεπ 2008

Τέλος εποχής για Goldman και M.S. - Γίνονται εταιρείες holding

Την μετατροπή των επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs και Morgan Stanley σε εταιρείες holding ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Federal Reserve, σε μια προσπάθεια να βγουν από τη «δίνη» της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η FED αποδέχθηκε το αίτημα των δύο εταιρειών και επισημαίνει ότι μέσα σε πέντε μέρες οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας τους. Παράλληλα έχει εξουσιοδοτήσει την Fed της Νέας Υόρκης να χορηγήσει πιστώσεις στις μεσιτικές υπηρεσίες τους προκειμένου να χορηγήσει «μία αυξημένη βοήθεια στη ρευστότητα» των δύο αυτών τραπεζών.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος της Wall Street, όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα.

Oι Goldman και Morgan Stanley εντάσσονται πλέον σε καθεστώς ελέγχου από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, όπως ισχύει άλλωστε και για τις υπόλοιπες τράπεζες.