• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:26 - 06 Οκτ 2008

Μετακινούνται κεφάλαια μεταξύ τραπεζών και προϊόντων

Αξιόλογες μετακινήσεις κεφαλαίων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις τράπεζες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από τα Δήλος τα αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής , από πελάτες private banking της Eurobank και της Alpha αλλά και άλλων τραπεζών ειδικά μικρότερων συμπεριλαμβανομένης και της Citibank παρατηρείται μια κινητικότητα όσον αφορά την μετακίνηση κεφαλαίων.

Ορισμένοι μεταφέρουν λογαριασμούς από την μια τράπεζα σε άλλη ενώ κάποιοι απλά ρευστοποιούν θέσεις τους είτε σε αμοιβαία κεφάλαια είτε σε άλλα προϊόντα.

Επίσης παρατηρήθηκαν και αξιόλογες μετακινήσεις εφοπλιστικού κεφαλαίου από την μια τράπεζα στην άλλη ένδειξη ρευστότητας που επικρατεί στο σύστημα. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι τα ομολογιακά δάνεια των τραπεζών υβριδικά ή μειωμένης εξασφάλισης παρ΄ ότι έχουν κατακρημνιστεί ίσως σταδιακά να αποτελέσουν ευκαιρία για εκείνους όμως που θα τα διακρατήσουν έως την λήξη τους και μόνο.

Π Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.