• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:17 - 07 Οκτ 2008

Eλαϊς: Ξεπουλά ελαιόλαδο, σπορέλαιο και τοματικά προϊόντα

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την προηγούμενη Παρασκευή σε συνάντηση που είχε ο γενικός διευθυντής της Eλαϊς-Unilever Σπύρος Δεσύλλας με τα στελέχη του, τους ανακοίνωσε ότι η στρατηγική της εταιρείας στην ελληνική αγορά αλλάζει. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεσή της εταιρείας είναι να προχωρήσει στη διερεύνηση της πώλησης των ελαιολάδων, των σπορελαίων, των μαγειρικών λιπών και των τοματικών προϊόντων, εστιάζοντας το χαρτοφυλάκιό της σε στρατηγικές κατηγορίες με δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, σχεδιάζει τη μεταφορά της παραγωγής των μαργαρινών της από το Νέο Φάληρο στο Σχηματάρι, το οποίο αποκτά στρατηγικό ρόλο και διπλασιάζει το τζίρο του, ενώ μελετά και τη μείωση στα έμμεσα κόστη της.

Όπως αναφέρουν πηγές, η Unilever προτίθεται να αναζητήσει αγοραστή μέσα στο 2009 για τα ελαιόλαδα, τα σπορέλαια, τα μαγειρικά λίπη (εκτός των μαργαρινών) και τα τοματικά προϊόντα. Στις μάρκες προς πώληση συμπεριλαμβάνονται τα ελαιόλαδα ’λτις και Σόλων, τα σπορέλαια Sol και Friol (εκτός από το Φλώρα, για το οποίο θα υπάρξει παραχώρηση), τη Νέα Φυτίνη και τα τοματικά προϊόντα Pummaro. Η συμφωνία προβλέπεται να συμπεριλαμβάνει τα προϊόντα, την παραγωγή τους και τη μετακίνηση περίπου 130 εργαζομένων στο νέο ιδιοκτήτη. Η εταιρία έχει προβεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις για την κατηγορία του ελαιολάδου, τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα, στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Σχετικά με τη μεταφορά της παραγωγής των μαργαρινών από το εργοστάσιο του Νέου Φαλήρου στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

Δ. Καραγιαννοπούλου