• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:19 - 09 Οκτ 2008

Κάμψη στις πωλήσεις των Abercrombie και Gap

Κάμψη σημείωσαν το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις των καταστημάτων ένδυσης Gap και Abercrombie & Fitch.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Abercrombie & Fitch κατέγραψαν το Σεπτέμβριο κάμψη 14%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κάμψη κατά 8,1%. Το σύνολο των πωλήσεων για τις τέσσερις εβδομάδες που έληγαν στις 6 Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 7% στα 275 εκατ. δολάρια.

Η εταιρία ανακοίνωσε μάλιστα ότι αναμένει η παρούσα τάση να διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ «βλέπει» τα κέρδη ανά μετοχή τρίτου τριμήνου να διαμορφώνονται στα 74 με 76 σεντ. Ακόμη, τα κέρδη για το β΄ εξάμηνο του 2008 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων της εταιρίας.

Οι πωλήσεις της Gap, της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων ρουχισμού στις ΗΠΑ, σημείωσαν το Σεπτέμβριο κάμψη 11% σε ετήσια βάση, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν ότι θα βρεθούν κατά 8,3% χαμηλότερα.

Οι πωλήσεις της αλυσίδας Old Navy υποχώρησαν κατά 24%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κάμψη 11%. Από την άλλη οι αλυσίδες της εταιρίας Gap North America και Banana Republic σημείωσαν μικρότερη των εκτιμήσεων κάμψη στις πωλήσεις τους, ενώ διεθνώς οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο.