• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:35 - 26 Νοε 2009

Συνεχίζεται η διαμάχη Βγενόπουλου-κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές

Συνεχίζεται η διαμάχη του Ανδρέα Βγενόπουλου με την ηγεσία της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα των άγονων αεροπορικών γραμμών, με τον προέδρο της MIG να υπογραμμίζει τη σκανδαλώδη ανεπάρκεια των κ.κ. Ρέππα και Σηφουνάκη, αλλά και την έλλειψη σοβαρότητα και διάθεσης από την κυβέρνηση για τη διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών.

Εξερχόμενος από το γραφείο του αντιεισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του αναφορικά με το θέμα των άγονων γραμμών, τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου βάφτισε πόρισμα-καταπέλτη την απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης «σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται». Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι Δ.Ρέππας και Ν.Σηφουνάκης «επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο», ενώ επέμεινε στα σχόλιά του περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών, λέγοντας ότι θα επανέλθει.

«Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές», δήλωσε.

Τέλος, επεσήμανε ότι ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του δικαστικού λειτουργού.

Δ.Ρέππας: «Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και όχι το Βγενόπουλο»

Σε απάντηση των δηλώσεων του Α. Βγενόπουλο σχετικά το ζήτημα των άγονων γραμμών, ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι «είναι προφανές ότι αν θα υπέβαλα ποτέ σχετικό αίτημα, ο κ. Βγενόπουλος δεν θα με προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του σαν ανεπαρκή. Αλλάκάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου. Έχω επιλέξει χρόνια τώρα ν’ απευθύνομαι στον ελληνικό λαό που με «προσλαμβάνει» να τον εκπροσωπώ υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα σκανδαλωδώς ανεπαρκής σε θέματα διαφάνειας, διαγωνισμών και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση. Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς, όπου πρέπει το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων.

Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός ν’ αλλάξουν και τα πράγματα».