• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:30 - 27 Ιουλ 2006

Κέρδη ρεκόρ για τη Νεοχημική

Ρεκόρ στα οικονομικά της αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2006. ανακοίνωσε η Νεοχημική Λαυρεντιάδης η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ραγδαία ανάπτυξη της διανομής χημικών, κυρίως στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στην αυξανόμενη ζήτηση μεγάλων διεθνών ομίλων σχετικά με την παραγωγή απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων

Στο πρώτο εξάμηνο του 2006 ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ: Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε πάνω από 91% στα Euro 106,7εκ. - ενώ οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος υπέρτετραπλασιάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους 2006 αποτελώντας το 34% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν πάνω από 75% στα Euro 21,6 εκ. Τα Κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 851% σε Euro 61 εκ. (Euro 48,9 εκ. αφορούν μη επαναλαμβανόμενα κέρδη που προέρχονται από πώληση ποσοστού της θυγατρικής ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ) παρουσιάζοντας οργανική αύξηση της τάξεως του 89%.

Τέλος τα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 924,9% σε Euro 57,5 εκ. (Euro 48,9 εκ. αφορούν μη επαναλαμβανόμενα κέρδη που προέρχονται από πώληση ποσοστού της θυγατρικής ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ) παρουσιάζοντας οργανική αύξηση της τάξεως του 54%. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη του ομίλου παρουσιάζουν μέση ετήσια αύξηση κατά 80%.

‘Μετά την ήδη καθιερωμένη και εδραιωμένη διανομή χημικών στην εν λόγω αγορά, ξεκινάμε το Φθινόπωρο του 2006 στη Βουλγαρία με μία δική μας μονάδα παραγωγής απορρυπαντικών γεγονός που θα ενδυναμώσει και επεκτείνει την παρουσία μας στην περιοχή. Λόγω της σταθερά πολύ θετικής εξέλιξης, η πρόβλεψη για το τρέχον έτος εργασιών 2006 εμφανίζει εκ νέου αύξηση", εξηγεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Με τη Lukoil προστέθηκε ένας νέος συνεργάτης στον τομέα της διανομής χημικών για την εγχώρια αγορά της Ελλάδας. Επίσης από την αρχή του 2006 η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ μετά την εξαγορά της Novion (πρώην Celanese) παράγει και διανέμει στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια πρώτες ύλες για την παραγωγή χρωμάτων βερνικιών'

Για το έτος 2006 η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ εκτιμά έναν συνολικό κύκλο εργασιών στα Euro 300 εκ. (προηγούμενη πρόβλεψη Euro 270 εκ.) και με κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της τάξεως των Euro 71 εκ. (Euro 48,9 εκ. θα προέρχονται από πώληση ποσοστού της θυγατρικής ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ) (προηγούμενη εκτίμηση Euro 68 εκ.).