Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΜΕΤΚΑ θα εισπράξει άμεσα το 10%, ενώ margin, το περιθώριο κέρδους με το οποίο θα "δουλέψει" η εισηγμένη ανέρχεται σε 20%. Η διεθνοποίηση του ομίλου είναι αυτό που έχει σημασία σχολιάζουν οι αναλυτές και σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η επιβράβευση από ξένους οίκους (π.χ. Credit Suiss κ.ά.), δεδομένου ότι ένα μήνα πριν είχε προηγηθεί η συμφωνία της Μυτιληναίος με την Glencore για την προμήθεια αλουμινίου, αξίας 2 δισ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της Μυτιληναίος, αλλά και της ΜΕΤΚΑ μετά την επαναδιαπραγμάτευσή της στις 15.00 (είχε προηγηθεί αναστολή διαπραγμάτευσης, καθώς αναμενόταν η ανακοίνωση), να κλείσουν με κέρδη πάνω από 8%.
Την ίδια ώρα, στα 17 ευρώ από τα 15,8 ανεβάζει την τιμή- στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Euroxx Securities, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύσταση για απόδοση υψηλότερη της αγοράς, μετά την ανάθεση στην κοινοπραξία Ansaldo/METKA με leader την METKA η κατασκευή σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 700 ΜW και προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ.
Η ΑΧΕ αναμένει πωλήσεις ύψους 431,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2008, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 80,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Στα 16,91 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Kyprou Sec
Στα 16,91 ευρώ από 14,78 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Kyprou Sec διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση«outperform». Η χρηματιστηριακή σημειώνει σε σημερινή της έκθεση ότι το έργο στη Συρία, εκτός από τη στρατηγική του σημασία προσδίδει σημαντική αξία στην εταιρεία.
Επισημαίνει ότι τα περιθώρια κέρδους παραμένουν σε συμφωνία με τους στόχους της εταιρείας, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία της Kyprou Sec αναφορικά με τη με τη διατήρηση του περιθωρίου κέρδους βραχυπρόθεσμα.
Στα 16,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο και η Piraeus
Στα 16,50 ευρώ από 15 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Piraeus Sec διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για απόδοση υψηλότερη της αγοράς. Η ΑΧΕ σημειώνει σε σημερινή της έκθεση ότι το έργο στη Συρία παρέχει μια επιπλέον ένδειξη για την επιτυχημένη εξάπλωση της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο.
Η ΑΧΕ προχωρά ακόμη σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΜΕΤΚΑ κατά 13% για τη χρήση 2009, κατά 18% για το 2010 και κατά 9% για το 2011, ενώ διατηρεί αμετάβλητα τα μεγέθη για το 2008. Συνολικά για την περίοδο 2009-2011 αναμένει αύξηση κερδών κατά 15,4%.
Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



