• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:06 - 22 Ιουν 2006

Τέρνα: Μέρισμα 0,22 ευρώ, ανεκτέλεστο υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ

Ανεκτέλεστο άνω του 1 δισ. ευρώ θα παρουσιάζει μέχρι το τέλος του χρόνου η Τέρνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της.

Η γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 64%, ενέκρινε μέρισμα 0,22 ευρώ ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής στις 23 Ιουνίου και έναρξη καταβολής στις 3 Ιουλίου.

Η διοίκηση επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το ανεκτέλεστο στα Βαλκάνια φθάνει τα 170 εκατ. ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες και για την ανάληψη έργων στη Μ.Ανατολή όπου ήδη ο όμιλος έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος σε δυο έργα.

Στον τομέα της ενέργειας, ο όμιλος της Τέρνα μελετά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ που θα γίνει το Νοέμβριο για μονάδες συνδυασμένου κύκλου 400 MW.

Στον τομέα των συγχρηματοδοτούμενων η εταιρεία θα συμμετάσχει σε δυο διαγωνισμούς για τον αυτοκινητόδρομο Πελοποννήσου και τα οδικά έργα Αττικής.

Επιπλέον, αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το θέμα για την έκδοση ομολογιακού μέχρι 40 εκατ. ευρώ, που θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών.